Energie besparen in en om het huis? Onze tips.

Energie besparen

Tips voor in en om het huis

Energie besparen is iets waar mensen tegenwoordig veel mee bezig zijn. En dat is niet alleen omdat minder energie verbruiken goed is voor het milieu: het financiële voordeel zal voor de meeste mensen zelfs het zwaarst wegen. We geven je hier tips over energie besparen, waarvan je er een aantal wellicht nog niet kent.

Energie besparen: Tip 1

De tip om je huis te isoleren, heb je vast al eerder gehoord. Dubbel glas en tochtstrips zijn wel het minste wat je kunt doen om energie te besparen.
Maar, er zijn nog een aantal andere manieren waarop je voor extra isolatie kunt zorgen: Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan de buitenmuren? Zo zorgt begroeiing, bijvoorbeeld een dichte klimop, voor extra isolatie. Ook binnenshuis worden sommige zaken waarmee je toch aanzienlijk veel energie kunt besparen nog wel eens over het hoofd gezien. Vergeet bij het aanbrengen van tochtstrips bijvoorbeeld niet om die ook bij je brievenbus te plaatsen. En door folie aan te brengen achter de radiatoren van de verwarming kun je al gauw enkele tientallen euro’s per jaar besparen!

Energie besparen: Tip 2

Alle apparaten in huis verbruiken heel wat energie. Om hierop te besparen kun je natuurlijk het beste energie -zuinige varianten aanschaffen. Maar, zijn de oude nog niet aan vervanging toe, dan kun je toch al wat doen om extra energie te besparen. Apparaten uitzetten en niet onnodig op standby laten staan, doe je waarschijnlijk al. Maar wist je dat apparaten die uit staan maar in het stopcontact zitten ook nog energie verbruiken? Als je energie wilt besparen, haal je waar dat mogelijk is de stekker uit het stopcontact.

Energie besparen: Tip 3

Ondanks alle aanpassingen die je kunt doorvoeren, is de belangrijkste stap bij energie besparen te zoeken naar de voordeligste energie leverancier. Je hoeft hier geen investering voor te doen en kunt toch aanzienlijk besparen op je energie rekening.
Tegenwoordig kun je eenvoudig energie leveranciers vergelijken om te zien bij welke aanbieder jij het goedkoopst uit bent voor je energie.

Last Updated on: juni 3rd, 2015 at 9:58 am, by admin